Добре дошли в нашия магазин!

Количка

0 артикула
  • Меню

  Категории

  Вижте всички статии

  Защо нашето тяло има нужда от алое?

  Защо нашето тяло има нужда от алое?

  Какво мислят учените за Алое Вера?

   

  Алое Вера стимулира имунната система и унищожава раковите клетки. 

  Научните изследвания показват силния имуномодулаторен ефект и антитуморни свойства на полизахаридите в Алоето, които укрепват имунната система, докато тя се бори с раковите тумори.

  - Алое Вера спира възпалителните процеси

  Локалната употреба на Алое е добре известна при лечение на възпаления в ставите, включително намаляване на артритните болки. Ако гелът на растението обаче се приема вътрешно, може да се постигне ефект на намаляване на възпаленията в цялото тяло. С годините различни учени са доказали, че хора, които пият гел от Алое , след две седмици започват да забелязват значително намаляване на симптомите на възпаление.

   

  - Алое Вера е страхотно лекарство за кожата!

  Ето защо Алоето е един от най-използваните компоненти във висококачествените козметични продукти за кожа. Гелът от Алое омекотява кожата, хидратира я, подхранва я и ускорява процеса на регенерация. И докато мнозина познават тази употреба на алоето в кремовете за лице и ръце, този ефект е още по-силен, отново ако гелът се приема вътрешно. Пийте повече алое и вашата кожа ще сияе от здраве!

   

  - Алое Вера стабилизира кръвната захар при диабетиците

  Пациентите с диабет, които приемат Алое за около три месеца, отчитат значително намаляване на нивата на кръвната захар.

  - Алое Вера понижава нивата на холестерола и триглицеридите

   

  Учените съобщават също за значително понижаване на нивата на холестерола. Когато се приема вътрешно, Алое гелът нормализира вискозитета на кръвта и спомага за ребалансиране на кръвоносния поток чрез понижаването на холестерола и триглицеридите.

  - Алое Вера облекчава ставни и мускулни болки

  Този ефект е директно свързан с противовъзпалителното действие на Алое Вера. То се проявява както при външна, така и при вътрешна употреба. Разбира се, ако редовно се ядат храни, провокиращи възпаления (червени меса, мляко, захар, бяло брашно, пържено и т.н.), хората трудно могат да се отърват от възпаления само с Алое. То обаче може значително да помогне.

  - При студени ръце и крака - Алое Вера

  Тъй като Алоето има свойството да  подобри оросяването на крайниците, тези пациенти, които страдат от периферна невропатия (изтръпване на главата и крайниците) чувстват голямо подобрение.

  - Алое Вера усилва антиоксидантния ефект на витамините.

   

  Един учудващ, но верен факт за Алое Вера е, че то усилва ефекта на витамин С, Е и други антиоксиданти. Това може би се дължи на подобряването състоянието на кръвта и по този начин позволява по-бърз пренос на кислород и хранителни вещества до клетките. Ето защо учените вярват, че Алоето би усилило действието на всички противоракови натурални продукти.

  - Алое Вера лекува язва, нервен стомах, болестта на Крон и храносмилателни проблеми

  Полизахаридите в Алое Вера имат лечебен ефект върху множество хранителни разстройства. Това е една от най-познатите употреби на гела. Вътрешният прием на Алое естествено не е светкавично лекарство. Той трябва да се приема редовно. Повечето хора съобщават, че лечебният ефект се проявява след 3 до 30 дни в зависимост от сериозността на случая.

  - Алое Вера съдържа ацеманан - естествен стимулант за имунната система

   

  Провеждат се изследвания как ацемананът - естествено вещество, което се открива в някои растения, влияе върху рака. В едно изследване на кучета и котки, които били подложени на лъчетерапия за лечение на ракови тумори, бил даван ацеманан като противораково средство. При тях не просто туморите изчезвали много по-бързо, а и състоянието им след терапията било много по-добро. Ето защо ацемананът от Алое Вера ускорява процеса на унищожаване на ракови тумори, удължава живота след терапията и води до много по-добри резултати след терапия с токсични вещества. Всъщност, колкото повече азотен окис се произвежда в организма, толкова по-малък е шансът за рак. Ацемананът повишава отделянето на азотен окис в клетките.

  - Алое Вера - естествено средство за първа помощ

  Антибактериални спрейове, лосиони и превръзки за бърза помощ - заменете ги само с Алое Вера. Дълбоките рани заздравяват бързо без белег. Гел от Алое Вера за незабавна помощ можете да прилагате също и на животни. Ако те лижат раната, няма да погълнат токсични химични вещества, които са в основата на продуктите за първа помощ.

  В случаи на дълбоки порезни рани гелът може да предпази раната да не се инфектира и да ускори многократно процеса на възстановяване. Порязвания, одрасквания, изгаряния, ужилвания, ухапвания, убождания, навяхвания, слънчеви изгаряния и дори охлузвания - гелът от Алое Вера е най-добрият естествен избор за самопомощ.

  - Алое Вера слага край на киселините

  Ако пиете гел от Алое Вера редовно, само след няколко дни проблемите с киселините ще изчезнат. Разбира се, този процес ще се ускори още повече, ако спрете да се хранете с пържена и силно люта храна.

  - Алое Вера е естетвен консервант на храни

   

  Тънък слой от гела на Алоето може да се използва като консервант на храни, премахвайки необходимостта от други химични консерванти. Изследване, проведено от Д-р Даниел Валеро в университета в Аликанте, Испания, доказва този ефект. За опита той потопил гроздови зърна в гела на Алоето и след това ги съхранявал в хладилник. Нетретираните с гел зърна се развалили след 7 дни, а тези, които били третирани с гел, издържали 35 дни! Това приложение може да доведе до революция в хранителната индустрия по целия свят. Потапянето на плодове и зеленчуци в гел от Алое Вера елиминира ешерихия коли, запазва свежестта на продуктите и удължава трайността им. Защо тогава не се прилага в промишлеността? Може би защото е много по-евтино за производителите да добавят химически вещества вместо да използват нещо безопасно и натурално.

  - Алое Вера удължава живота

  Изследване показва удължаване на живота с 10% при ползване на гел от Алое. Алоето понижава риска от бъбречни заболявания. Ефектът, свързан със занижения процент болни от левкемия, е изключително интересен като се има предвид огромният брой деца, които ядат хот-дог, пълен с канцерогенния натриев нитрат (химическо вещество, което се добавя от производителите на бързи храни, за да направи цвета на месото червен), а този химикал предизвиква левкемия и мозъчни тумори, както и много други видове рак.

  - Алое Вера лекува ефектите от радиацията след облъчване на тумори

   

  За хората, които са били подложени на лъчетерапия , външното прилагане на Алое върху облъчваната област ще доведе до ускоряване на нейното възстановяване и излекуване. Вътрешният прием на Алое вера гел ускорява допълнително отстраняването на вредните ефекти от лъчетерапията. Ето още какво може да се прочете в изследване, свързано с ефекта на гела от Алое при лъчетерапия: "Модифициращ ефект се наблюдава при опитни бели мишки при дози от 50 до 100мг/кг, които са били подложени на лъчетерапия. Екстрактът от Алое Вера няма токсични ефекти дори при 800мг/кг. И многократно увеличава броя на оцелели екземпляри в наблюдаваната група. В допълнение, терапията с гел намали вредните ефекти на лъчетерапията върху половите клетни и доведе до намаляване на телесното тегло." Основното е, че мишките живеят по-дълго и се намалява вредата върху половите клетки, което означава, че ДНК-то в половите клетки не се поврежда.

  - Алое Вера лекува възпаление на венците

  Използвайте често гела за зъби с Алое. Това лекува възпалението на венците и премахва кървенето. Пиенето на Алое вера гел също подпомага лечението на венците. Преди да се погълне гела обаче, нажабуркайте устата си с него. Това ще ускори процеса на излекуване.

   

  - Алое Вера лекува изгаряния, порязвания и одрасквания

   

  Когато се ползва външно, Алоето е най-доброто средство при превръзки и лечение на наранявания, откривано някога. Действа едновременно да затвори раната и да увеличи притока на кръв към ранения участък, което ускорява процеса на лечение. Има документирани случаи на лечение с гел от Алое при изгаряния трета степен, като вследствие на това дори не са останали белези от изгарянията - кожата, която се е очаквало да бъде мъртва, се е възстановила напълно. Парченца от натуралния гел може да се поставят в големи разкъсни рани, като например огнестрелни. Това унищожава бактериите в раната и предотвратява инфекции, храни увредената тъкан и затваря раната.

  - Алое Вера спасява животни и хора от тежък хеморагичен шок (голяма кръвозагуба)

  Ето още едно удивително свойство на гела от Алое: специалните полимери, които се откриват в гела, имат свойството да увеличат способността на кръвта да пренася кислород.

  Остави мнение/коментар

   Все още няма коментари