Добре дошли в нашия магазин!

Количка

0 артикула
  • Меню

  Категории

  Вижте всички статии

  Природни алтернативи на хормоналното лечение и хормоно-заместваща терапия (ХЗТ)

  Природни алтернативи на хормоналното лечение и хормоно-заместваща терапия (ХЗТ)

  Макар нивата на естрогена да започват да спадат при менопаузата, мастните клетки, надбъбречните жлези и яйчниците продължават да произвеждат този хормон. Най-често цитираният довод за изписване на ХЗТ е, че понижените нива на естрогена увеличават риска от остеопороза. Доказано е, че ХЗТ съумява да увеличи костната плътност само временно докато се приема. Според две големи клинични изследвания, този вид терапия съвсем незначително намалява броя на костните фрактури. Известно време се смяташе, че ХЗТ допринася за превенцията на сърдечни заболявания, но според новите проучвания е тъкмо обратното – тя повишава риска, като наред с това благоприятства образуването на камъни в жлъчката, появата на рак на гърдата и на матката.

   


  Смята се, че изкуствените форми на естрогени от промишлеността, които откриваме в петролните химикали, опаковките, храната и пестицидите, имат опустошително влияние върху плодовитостта, репродуктивните функции и здравето като цяло, както на мъжете, така и на жените. Изследванията свързват тези чужди естрогени с появата на хормонален рак и други заболявания, влияещи се от естрогена – фиброми и ендометриоза. Струва ни се логично да приемаме прогестерон, за да прогоним нежеланите естрогени, но жените, които приемат естествен прогестерон през устата ще открият, че той има минимален ефект, тъй като не успява да стигне до кръвообращението. Също така е биологично невъзможно организмът сам да синтезира прогестерон от дивия сладък картоф, както твърдят много производители на таблетки и кремове на базата на кореноплодното растение. Немалко кремове на пазара днес, чиито етикети твърдят, че ви предлагат „натурален” прогестерон, всъщност съдържат силно действаща форма на изкуствен прогестерон.

   

  Много от синдромите, които смятаме за свързани с менопаузата са причинени не толкова от недостиг на хормони, колкото от липсата на баланс. Здравословен режим на хранене, съчетан с подходящи хранителни добавки и редовно движение, може да подобри здравето на костите и да повиши енергията, да елиминира нежеланите естрогени, да допринесе за хормоналното равновесие и за нивата на кръвната захар (които често са невидим, но значим фактор). Не е ли любопитно, че симптомите на менопаузата варират в различните култури, в зависимост от начините на хранене и на живот?

   

   
                                                          
   
   

   

     

   

       

   

   

                   

   

   

                

   

   

   

     

     

   

   

   

   

   

   

  Съдържат широк спектър от хранителни съставки, които допълват храненето и подкрепят функциите на храносмилателната и имунната системи, здравето на кожата.

   

   

   

   

   

  Съдържа алое вера, глюкозамин, МСМ, хондроитин и витамин С, за да облекчава сковаността и болките в ставите, често срещани през менопаузата. Напитката също допринася за здрави кости и подвижност.

   

  Forever Royal Jelly
  Пчелно млечице

   

   

   

   

  Естествен източник на всички В витамини, с особено високо съдържание на В5, който подкрепя надбъбречните жлези в моменти на стрес и се противопоставя на депресията, подпомага съня, паметта, здравето на кожата и изхвърлянето на излишните хормони.

   

   

   

   

   

   

  Източник на калций, магнезий и витамини А и D, който допринася за здравето на костите и мускулите и благоприятства спокойния сън.

   

   

   

   

   

   

   

  Подпомага коригирането на водния баланс и функциите на щитовидната жлеза.

   

   

   

   

   

   

   

  Незаменимите мастни киселини се противопоставят на косопада, поддържат здравето на кожата, на хормоналната и на нервната системи. Подобряват паметта и либидото.

   

   

   

   

   

   

   

  Съкровищница от витамини и минерали. Люцерната е богат източник на растителни естрогени, които по естествен път допълват запасите на организма от този хормон, като същевременно елиминират нежеланите синтетични естрогени. Може да помогне за облекчаване на дискомфорта в областта на гърдите.

   

   

   

   

   

   

   

  Смес от билки, подхранващи хипофизата. Може да допринесе за намаляване на топлите вълни, за възстановяване на хормоналния баланс и за увеличаване на либидото. Стимулира организма сам да произвежда необходимите му хормони. 

   

   

   Сю Макгаригъл, натуропат и нутритерапевт

   

  Остави мнение/коментар

   Все още няма коментари